Hulp van jouw Gids

Vaak weten, voelen of geloven we wel dat we een Beschermengel of een Gids hebben die bij ons of ons kind is. Diep van binnen voelen we dat we niet alleen zijn en dat er iets of iemand is, die ons helpt, begeleidt, inzichten geeft of ons op cruciale momenten beschermd. Toch vergeten we vaak, in de drukte van alledag, dat ze er zijn: Onze Engelen en Gidsen. Ze zijn er om ons te helpen en dat doen ze dan ook heel graag. Ze vinden het fijn als je ze betrekt bij jouw leven en ze om hulp of inzichten vraagt. Maar hoe doe je dat dan?

1. Bewustwording dat ze er zijn
Het begint met je bewust te worden dat jouw Engelen en Gidsen er zijn. Gaandeweg de dag, wanneer ik boodschappen aan het doen ben, in de auto zit, door het bos wandel of de administratie bij werk, dan plopt steeds vaker de gedachte weer in me op: “Oh ja, mijn Engelen en Gidsen zijn nu ook bij me.” En alleen al deze gedachte, deze bewustwording, zorgt voor een stukje rust in me en geeft vertrouwen; een gevoel dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen.

2. In rust en stilte komen
Op het moment dat ik om hulp wil vragen, neem ik de tijd om verder met ze in contact te komen. Ik ga rustig zitten of loop, heel bewust, door het bos en ik ben stil. Met mijn aandacht ben ik bij m’n voeten die de grond raken, m’n hart of m’n ademhaling. Ik laat m’n ademhaling ook wat rustiger worden en ik vertraag in mezelf. Ik laat de rust en de stilte, die soms even ver te zoeken is, maar zeker in mij aanwezig is, weer toe in m’n hele lijf.

3. De intentie hebben om je te verbinden met jouw Engelen en Gidsen
Als ik me bewust ben dat ze er zijn en in stilte en rust ben gekomen, spreek ik de intentie in gedachte uit om me te verbinden met mijn Engelen en Gidsen. Het komt ook regelmatig voor dat ik het niet uit spreek in gedachte maar dat ik de intentie voel bij mezelf. En alleen al deze intentie, zet het proces in gang.

4. De vraag stellen of een opdracht geven (in het hoogste goed van…)
Wanneer je voelt dat je in verbinding bent met je Engelen en Gidsen of je durft er op te vertrouwen dat de verbinding er is (soms lukt het niet zo goed om het te voelen) dan kan je aan je Engelen en Gidsen de vraag stellen, die je hen wilt stellen. Je kan hen ook een opdracht geven. Wees in ieder geval concreet en duidelijk en geef aan wat je wél wilt, i.p.v. dat wat je niet wilt. Spreek dus liever uit: Willen jullie mij helpen om gezond te zijn? In plaats van: Willen jullie mij helpen om niet meer ziek te zijn?
Geef daarbij altijd aan dat de opdracht die je jouw Engelen of Gidsen geeft of de vraag die je hebt gesteld, zo uitgevoerd of beantwoord mag worden dat het in het hoogste goed is van jouzelf, iedereen op aarde en nog mooier is dan dat je je voor kan stellen.

5. Heb vertrouwen
Dan komt wellicht de belangrijkste stap: Heb het vertrouwen dat deze prachtige Lichtwezens voor jou aan de slag gaan. Ze zijn er om jou te helpen en ze zullen je, in het hoogste goed van jou en ieder ander persoon op aarde, helpen bij de vraag die je hebt gesteld of de opdracht die je hebt gegeven. Heb vertrouwen en durf te geloven. Jouw geloof verzet bergen.

6. Sta open voor de signalen
Jouw Engelen en Gidsen geven lang niet altijd antwoord in de vorm van letterlijke woorden of zinnen. De lichtwezens communiceren via allerlei kanalen. De tekst die je opvangt van een lied, wanneer je de radio aanzet, een folder die in de brievenbus ligt, een persoon die je ontmoet en je vertelt over een bepaalde reis, een nieuwsbrief die je binnenkrijgt met een nieuwe cursus die wordt aangeboden, een innerlijk weten, een kippenvelmoment, een ingeving, een dier op jouw pad, een herinnering aan… Sta open voor de signalen en durf mee te gaan in deze stroom van wegwijzers in jouw leven.

7. Wees dankbaar
Bedank jouw Engelen en Gidsen dat ze er voor jou zijn, dat ze jou helpen, jou inzichten geven en de juiste signalen doorsturen. Door jouw dankbaarheid open je jezelf nog meer om in contact te zijn met de Lichtwezens om jou heen en geef je ze de boodschap mee: Ik ben blij met jullie en ik sta open voor nog veel meer van jullie prachtige liefdevolle hulp!

Geef jouw Engelen en Gidsen de ruimte om er voor jou te zijn; sta open voor ze, durf er op te vertrouwen dat ze er zijn en ga de verbinding aan. Ze helpen je graag, dus vraag ze gerust om jou te begeleiden op je levensweg en je te helpen bij bepaalde problemen. Ze zijn er voor je en geven met prachtige signalen antwoord op jouw vragen.