Voor de liefde geboren.

Gedichten over de (universele) liefde.
Geschreven door Robert Derksen en Anke van Leeuwen


Laat liefde
Laat liefde leven,
Want liefde laat jou leven.

Laat liefde en leven samen gaan,
Leef je liefde en laat je leven liefde zijn.

Het ontstaan van de gedichtenbundel
Het is de zomer van 2017 wanneer, op een festival, de tentjes van Robert en Anke naast elkaar komen te staan. Anke leert direct van Robert hoe je een tent op drie verschillende manieren niet op kan zetten en daar vier uur over kan doen. Twee dagen en nachten zijn ze dat weekend buren. Ze blijven elkaar overal tegenkomen op het festival en bij een workshop ontdekken ze dat ze beiden dromen over het schrijven en in de wereld zetten van een eigen boek.

Twee weken later hoort Robert tijdens een meditatie de titel: Voor de liefde geboren. Het is de titel voor een gedichtenbundel over de universele liefde. Na dit gedeeld te hebben met Anke ontstaat er, als vanzelfsprekend, een wekelijkse samenwerking. Schrijven, praten, schrappen, lachen, huilen (Robert iets meer dan Anke), wandelen en weer schrijven. Zo groeit de gedichtenbundel en hun bijzondere band. Want wanneer je schrijft over de Universele Liefde kan het niet anders dan dat er liefdevol contact ontstaat.

Te koop
De gedichtenbundel ‘Voor de liefde geboren’ is te koop bij Anke. Je kan haar een mail sturen, zodat zij een exemplaar naar je toestuurt. De gedichtenbundel is ook te koop tijdens de lezingen en informatieavonden die Anke geeft.