Vertelling vanuit het hart: Wandelend in verbinding

Als kind zag ik regelmatig een beeld voor me. Ik zag het wanneer ik op school zat, naar de dansles liep of buiten speelde met vriendinnetjes. Het verscheen dan opeens voor mijn ogen. De kaart van Europa waarin vele paden oplichtten. Het was een voor mij zo vertrouwd beeld, dat ik er nooit over nadacht.

Totdat ik in 2016 voor het eerst een lange-afstand-wandeling (LAW) liep. De Caminho van Lissabon naar Santiago de Compostella in Spanje. Opeens was er het besef dat ik op één van die paden liep, die ik als kind had zien oplichtten.

Vanaf dat moment is de liefde voor het lopen van LAW’s ontstaan. Ik loop vele paden in Nederland, denk aan het alom bekende Pieterpad, maar ik ben ook graag in de heuvels van Duitsland, België, Luxemburg of Frankrijk.

Het gaat mij niet zozeer om de moeilijkheidsgraad of de fysieke uitdaging, maar het gaat mij om de verbinding die ik ervaar tijdens mijn wandeltochten. Het loslaten van thuis, het vertrouwde, de gewoontes. Het lopen van A, naar B, naar C over onbekende paden. Het ontmoeten van nieuwe mensen. Het constante ritme van mijn passen, voelbaar in mijn lijf. Het aanwezig zijn in de natuur. Het geven van een glimlach aan een onbekend persoon. Het vragen van hulp aan mijn Engelen en Gidsen. Het ervaren dat er voor me wordt gezorgd door de zichtbare- én de voor ons vaak, onzichtbare wereld.

Tijdens mijn vertelling, neem ik je mee in een Wereld van Verbinding waarin we allemaal één zijn. Verhalen, gedichten, foto’s en klanken van een handpan, vertellen het verhaal over mijn pelgrimsleven.

Je kan een plekje reserveren voor deze vertelling door een mailtje te sturen naar: info@ankevanleeuwen.nl

Voel je welkom!

Datum

aug 26 2024

Tijd

19:30 - 21:00

Kosten

€12.50

More Info

Reserveren

Locatie

't Helder
Helderseweg 31, Overloon
Categorie
Reserveren