De levensstijlmethode

De levensstijlmethode is een holistische manier van kijken naar jouw gezondheid en welzijn. Lichaam en geest zijn één. Wanneer je goed zorgt voor je lichaam, heeft dit een positief effect op jouw geest. En wanneer je op een ontspannen en positieve manier in het leven kunt staan, heeft dit een positief effect op jouw lichamelijke gezondheid. Het is géén dieet. Het is een levensstijl. Een manier van leven en een methode die prachtig aansluit bij het leven vanuit je hart.

Het zelfhelende vermogen van jouw lichaam
Alle wijsheid en kennis zit opgeslagen in jouw eigen lichaam. Jouw lichaam weet precies wat het moet doen om zichzelf gezond te houden en te herstellen van klachten, kwaaltjes en ziektebeelden. Net zoals het uit zichzelf een wondje geneest, kan jouw lichaam ook andere (lichamelijke) problemen oplossen.Hiervoor is het van belang dat het de juiste bouwstoffen aangereikt krijgt om aan de slag te gaan. Deze bouwstoffen (koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen en water) haalt het lichaam uit de voeding die jij eet. Daarom is het van belang om te kiezen voor gezonde en volwaardige voeding. Daarnaast kun jij je lichaam helpen deze voedingsstoffen goed op te laten
nemen in jouw darmen, door te zorgen dat de vertering optimaal verloopt. Door de juiste voedselcombinaties te maken en een juiste volgorde van eten (en drinken) aan te houden, kan jouw verteringsstelsel optimaal z’n werk doen en jouw lichaam van alle benodigde stoffen voorzien. Naast het zorgen voor gezonde voeding is het van belang dat je voldoende beweegt en op tijd ontspant. Door de beweging stimuleerje je lichaam om afvalstoffen af te voeren. De ontspanning zorgt ervoor dat jij lekkerder in je vel zit en je geeft het lichaam de kans om spijsverteringssappen aan te maken. Zolang het lichaam gestrest is, zal het de aandacht hier niet oprichten. Het lichaam is dan namelijk bezig te overleven; vluchten, bevriezen of vechten.

Drie onderdelen
Wanneer je deze drie onderdelen (voeding, beweging en ontspanning/mindset) op een juiste en voor jou passende wijze integreert in jouw stijl van leven zal je op vele punten vreugde ervaren in je leven. Je gezondheid verbetert aanzienlijk, je komt op je ideale gewicht, spijsverteringsproblemen verdwijnen (zoals een opgeblazen gevoel), je conditie verbetert, je suikerspiegel stabiliseert, je bloeddruk wordt normaal, huidproblemen verminderen of verdwijnen zelfs, je concentratievermogen gaat omhoog, je vermoeidheid neemt af, je voelt je positief, fit, vitaal en energiek. Dit zijn een aantal, van de vele, positieve effecten van deze methode.

Ik deel het graag met je!
Deze methode, welke ik geleerd heb van Asja Tsachigova, wil ik graag met je delen omdat ik iedereen een gezond, positief en liefdevol leven toe wens. Vind je het fijn om meer te weten over deze methode kijk dan ook eens op de website van Asja of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan, waarin ik je graag meer uitleg over deze methode.